Magán

A legjobb online képszerkesztő szoftverek 2019-ben

Szinte mindenkinek szüksége lehet időnként arra, hogy egy fényképet gyorsan megvágjon, átméretezzen, konvertáljon, mielőtt feltölti weboldalára vagy valamelyik közösségi média oldalára. Az Adobe Photoshop ezekhez a feladatokhoz nemcsak túl drága, de még nehezen is kezelhető, kivéve persze ha valaki profi benne.

Az Instagram már megmutatta, hogy milyen egyszerűen lehet olyan effekteket, hatásokat hozzáadni egy fényképhez, amivel egy átlagosabb kép is sokkal érdekesebb lehet és több figyelmet vonhat magára.

Ezek után egy piros szem eltávolításához vagy fekete-fehérre konvertáláshoz Instagram nélkül is biztosan vannak olyan eszközök, amelyek használatához nincs szükség komolyabb betanulásra.

Egy blog vezetése vagy weboldal karbantartása során is időről időre előfordulnak olyan esetek, mikor egy képet kellene villámgyorsan megvágni, átméretezni vagy éppen valamilyen más formátumban elmenteni.

A leggyakrabban használatos képszerkesztés funkciók köre nem túlságosan bonyolult:

 • átméretezés
 • vágás
 • mentés különböző formátumokban
 • világosítás / sötétítés
 • kontraszt
 • színállítása
 • automatikus javítás
 • speciális effektek

Ezek az igények hívták életre azokat a böngészőből futtatható online képszerkesztőket, amelyek a Photoshopnál egyszerűbben kezelhetők, nem igényelnek letöltést és telepítést, tehát bárhonnan, bármikor elérhetők és megfelelően gyorsak ahhoz, hogy a szükséges műveletek hatékonyan elvégezzék.

Ebben a cikkben ezeket az online képszerkesztőket veszem górcső alá.

Mit nevezünk online képszerkesztőnek?

Az online képszerkesztők a professzionális Photoshop egyszerűsített változatai, amelyeket az átlag felhasználó igényeire és a böngészőből futtathatóságra hegyeztek ki. Egy jó online képszerkesztő elsajátításához nincs szükség hosszú betanulási időszakra, kezelőfelületük annyira intuitív, hogy szinten minden funkció használata magától értetődő. Ha mégsem lenne az, akkor buborékban megjelenő szöveges vagy animált help-ek, valamint hosszabb tutorial leckék segítenek az elsajátításukban.

Az online képszerkesztőket neked találták ki, ha …

 • nincs időd arra, hogy egy komplex szoftver használatát betanuld
 • egyszerűbb képszerkesztési műveleteket szeretnél elvégezni
 • nincs sok pénzed képszerkesztő szoftverre vagy egyenesen egy ingyenes verziót preferálsz
 • előre elkészített beépített szűrőkre van szükséged, amelyek néhány kattintással automatikusan elvégzik a módosítást
 • nem óriásplakátot vagy magazin címlapot szeretnél szerkeszteni, nem profi szinten szeretnél a képszerkesztéssel foglalkozni, de mégis látványos eredményt szeretnél elérni

Az online képszerkesztőkből vannak ingyenesek és fizetősek is, illetve olyan változatok is, amelyek ingyenes verziói korlátozottak vagy reklámokat jelenítenek meg.

Több szoftver nem próbálta meg újra feltalálni  a spanyolviaszt és a Photoshophoz nagyon hasonló felhasználói felülettel bír, míg mások szakítanak a hagyományokkal és egyedi, új felületet biztosítanak a usern-nek.

És akkor lássuk a legjobb online képszerkesztőket:

1. Pixlr Editor

Weboldal: https://pixlr.com

A Pixlr Editor is azoknak a képszerkesztőknek a táborát erősíti, amelyek a Photoshop felhasználói felületét másolják némiképp egyszerűsített formában. De nincs is ezzel semmi baj, ráadásul akik korábban láttak már Photoshop-ot, azoknak rögtön ismerős lesz a felület. A Pixlr Editor sokfajta szűrőt ismer, támogatja a layerek és a billentyű kombinációk használatát és képeidet a Facebook-ról is beimportálhatod. Felhasználói felülete gyors és könnyen kezelhető. Egy nagyobb hátrányát látjuk, hogy egyelőre Flash alapú, de már dolgoznak a HTML5 változaton.

2. Adobe Photoshop Express Editor

Weboldal: https://www.photoshop.com/tools

Az Express szó a termék elnevezésében utal a könnyített változata, elvégre ez is egy Adobe termék, ahogy a Photoshop. Ez is Flash alapú, mint a Pixlr Editor, támogatja a teljes képernyős módot, megtalálható benne az összes alap szerkesztési lehetőség illetve ennél még sokkal több is. Különböző változatai nem csak böngészőből, de Android illetve iOS alapokon is elérhetők. Sajnos csak JPG képformátumot támogat.

3. Photopea

Weboldal: https://www.photopea.com

A Photopea egy átlagos képszerkesztő, amely a többi programtól eltérő módon támogatja a Photoshop PSD fájlok használatát. HTML5 alapú ez a program, tehát futtatásához nincs szükség az elavult Flash telepítésére. Támogatja a layerek és mask-ok használatát illetve egyszerre több képet is lehet szerkeszteni vele. Ingyenes változata sajnos reklámokat jelenít meg.

4. Fotor

Weboldal: https://www.fotor.com

A Fotor okos módon használja az ikonokat és az összecsukható eszköztárakat annak érdekében, hogy egy könnyen és gyorsan kezelhető eszköz legyen, amelynek segítségével bármilyen közösségi média formátumot elő tudunk állítani. Gyors javítás funkciója automatikusan egy kattintásra feljavítja a képeket és valóban látványos eredmény nyújt. Fájlméret korláttal van ellátva, ami 8 Mbyte. Felülete Flash alapú, tehát sajnos telepíteni kell a böngészőbe, mielőtt magát a programot használhatnánk. Bizonyos szolgáltatásai csak a Premium előfizetéses verzióban érhetők el.

5. Polarr

Weboldal: https://photoeditor.polarr.co

A Polarr-nak kétféle változata van: egy ingyenes online és egy fizetős asztali program. Az online verzió némi korlátozással bír a desktop változathoz képest. A felbukkanó tooltip help-ek és guide-ok nagyon megkönnyítik a program használatát. Nem csak JPG, de TIFF és PNG fájlformátumot is támogat a mentés során.

6. piZap

Weboldal: https://www.pizap.com/pizap

A piZap a közösségi média profik igényeire lett kifejlesztve. Ebből adódóan számos megosztási lehetőséget támogat közvetlenül a programból. HTML5 és Flash változatban is elérhető, kinek mi a szimpatikus. Nem csak a merevlemezről, de a Google Photos felületről is lehet képeket importálni.

7. FotoFlexer

Weboldal: http://fotoflexer.com

A FotoFlexer első látásra kicsit ódivatúnak tűnhet, de ha jobban megnézzük, akkor egy hasznos, könnyen kezelhető eszközt ismerünk meg benne. Az élesítés eszköze nagyon jól működik még a nagyfelbontású képek esetében is. Felhasználói felülete Flash alapú.

8. Sumo Paint

Weboldal: https://www.sumopaint.com/home/

A Sumo Paint is Flash alapú böngészőből futtatható fényképszerkesztő program, amely a képek szerkesztése helyett a kreatív munkák előállítására fókuszál. Középhaladóknak ideális szoftver. Testreszabható eszköztárai hatékony munkát tesznek lehetővé. Ingyenes verziója hirdetéseket jeleníti meg, amelytől csak a fizetős verzióra történő áttéréssel lehet megszabadulni.

9. Photo Raster

Weboldal: http://photoraster.com

A Photo Raster is egy Photoshop-ra hajazó eszköz, már ami a felhasználói felületét illeti. A reklámmentes felülethez regisztrálni kell a programban. Az összes alap szerkesztési műveletet tartalmazza. Felhasználói felülete könnyen kezelhető, támogatja a JPG fájlok mellett a PNG formátumot is.

10. BeFunky

Weboldal: https://www.befunky.com

A BeFunky is egy közösségi médiát előtérbe helyező eszköz, amellyel pl. Facebook borítóképet végtelenül egyszerű létrehozni. Az alap szerkesztési funkciói mindent tartalmaznak, amire csak szükséged lehet. Támogatja a Facebook-ról történő importálást.

11. Lightroom CC

Weboldal: https://lightroom.adobe.com

Lassan 30 éve jelent meg az iparági sztenderd szoftver, a Photoshop. Manapság az Adobe CC csomagban a Photshop mellett már a Lightroom CC is megtalálható, mint alap képszerkesztő eszköz. Felhasználói felülete intuitív és könnyen kezelhető. Android és iOS változatban is letölthető.

12. Snappa

Weboldal: https://snappa.com

A Nappa is egy felhőalapú, böngészőből futtatható képszerkesztő program. Ő is egy egyszerűsített Photoshop felülettel operál, ennek ellenére kellően stabil és robosztus ahhoz, hogy a legfontosabb műveleteket gyorsan és megbízhatóan elvégezze. Közösségi média felületekhez automatikusan tud csatlakozni. Betanuláshoz video tutorialokkal rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?