KKV Marketing Videók

A sikeres és sikertelen vállalkozók közötti különbség II.

A sikeres és sikertelen vállalkozók közötti különbség második témájával fogok most foglalkozni. Ez így hangzik: Nem kényszervállalkozó, hanem tehetséges

Sajnos nem egyszer láttam már olyan embert, aki azért döntött a vállalkozás indítása mellett, mert a munkaerő piacán nem állta meg a helyét. Vagy azért, mert el tudott intézni egy jó kis támogatást. 

Ha valaki nem azért indít vállalkozást, mert valamit jobban tud a többi embertől, akkor az egészet megette a fene. 

De, milyen ilyen alapos indokok léteznek? 

– kiváló szakember
– kiváló vezető
– kiváló pénzügyi zsonglőr
– rengeteg kapcsolata van

Kiváló szakember:
Pl. fogorvos, ügyvéd. Ezt nem is kell tovább magyaráznom.

Kiváló vezető:
Felnéznek rá az emberek és adnak a véleményére. A legszorultabb helyzetben is követik. Nagyon jól tud csapatban gondolkodni, együttműködni. Ebben az esetben nem feltétlenül kell a szakma csúcsán lennie, elég ha alkalmaz pár olyan szakembert, aki ért a szakmájához. 

Kiváló pénzügyi zsonglőr:
Mindig tele van pénzzel. A számok embere. Oszt, szoroz kockázatot mérlegel és meg tudja felelősségteljesen hozni azt a döntést, hogy érdemes-e egy üzletbe belevágni. 

Rengeteg kapcsolata van:
Tök mindegy, hogy mi a gond, megvan rá az ember, aki elintézi. 

Ezen kívül még jó pár ilyen képesség létezik. 

Amikor a szülő a csemetét elindítja a vállalkozói pályán azzal az indokkal, hogy mégse más zsebét gazdagítsa, na, abból sem szokott sok jó kisülni.

Valamelyik nap állok az írószerben a sorban. Előttem volt egy 19 éves lány. Számlatömböt kért. Az eladó pedig megkérdezte, hogy ÁFÁ-s, vagy ÁFA-mentes-e Mire a kislány: Azt ő nem tudja. Az eladónő pedig erre azt mondta, hogy akkor hívd fel a könyvelőd, majd ő megmondja. Mire a kislány: Áááá, hát azt ő sem fogja tudni megmondani. – Itt én azt érzem, hogy a szülők kényszeríthették bele a vállalkozásba a kislányt.  

Érdemes az adózást jobban tudni a sikeressé válni akaró vállalkozónak, mint egy átlagos embernek. Erről jut eszembe: 

Tegnap olvasgattam az egyik marketinges csoportot a Facebookon, és ott lettem figyelmes az egyik kérdésre. A kérdező felháborodottan írta, hogy ő a KATA-ás vállalkozására akart venni valamit, de nem tudta megvenni, mert az a hülye eladó fel akarta számolni nek az ÁFÁ-t. Pedig ő alanyi adómentes. És azt kérdezte, hogy ilyenkor mit lehet tenni.

Vélemény, hozzászólás?