Webáruház Marketing

Gyorsan, több ezer termékleírás készítése a webáruházadra

Az egyedi termékleírás készítése egy elkerülhetetlen feladat minden webshop tulajdonos számára. Minél több termék van egy webáruházban, annál nagyobb kihívás a termékleírások elkészítése.

A kezdők gyakran teszik fel a következő kérdést:

– Hogyan csináljak egyedi tartalmat akkor, ha 500, 1.000, 7.000 vagy 10.000 termék van a webáruházamban?

– Kezdésnek dobd ki a termékek felét, mert nem lesz rájuk szükséged. Utána pedig rendszerezd a termékeidet különböző szempontok alapján.

Ilyen szempontok lehetnek:
– a legtöbbet látogatott termékek
– a legnagyobb hasznot hozó termékek
– a legjobban fogyó termékek
– a legakciósabb termékek
– a legtartósabb termékek, melyeket a gyártó nem vezet ki egyhamar a palettáról

Amint átgondolod a fentieket, látni fogod azt, hogy 5-20 termékkel kell csak foglalkoznod az első körben. Pl. törődj a TOP 5 leglátogatottabb termékeiddel.

Én nem tartom jó ötletnek azt, hogy egy excel file-ból automatikusan feltölts az induló webáruházadra több száz, vagy akár több ezer terméket. Ez normális esetben több hónapos kemény munkát igényelne.

A legrosszabb amit tehetsz az az, hogy a gyári termékleírásokat áthúzod. Ez sem a SEO szempontjából nem jó, sem a vásárló szempontjából. A vásárlóért minőségi tartalommal kell versenyezni.

Egyébként vannak termékleírás generátor programok, lásd a http://www.thebestspinner.com/ -ot.

És én, Gábor, már írtam PHP-ban termékleírás generátor programot az ügyfél kérésére, de neki sem ajánlottam. A Google-ban ugyan értünk el jó helyezéseket, de ezek csak ideiglenesek voltak. A büntetés minden esetben elkerülhetetlen.

Ezeknek a programoknak a használata azért nem ajánlott, mert nem embernek készülnek a szövegek, hanem a Google-nak. Gyorsan büntetést lehet érte kapni, lásd a “Az utóbbi 3 hónap legnagyobb hibája, amit SEO-ban elkövetnek Magyarországon” cikket!

 Milyen a jó termékleírás?

A termékleírás információt közöl a potenciális vásárlóval, vezeti és üzenetet ad át, érzelmileg motiválja. Megpróbál a vevőnek megfelelni.
A megfelelő termékleírás, árazás, szállítási idő, fizetési módok stb… és a jól használható webáruház kombinációja pedig el is fogja adja a terméket.

Segíthetek?

Ha szeretnél egyedi, keresőoptimalizált és olvasmányos termékleírásokat a webáruházadra, akkor nézd meg az ajánlatunkat, kattints ide: https://dajka-gabor.hu/ofm/termekleiras-keszitese

Vélemény, hozzászólás?