Facebook

A Facebook küldte nekem az e-mailt? [Biztonság]

Sajnos a csalók rendszeresen megpróbálnak visszaélni a Facebook nevével, mint ahogyan az OTP, PayPal vagy a Google nevével is.

A legismertebb csalási forma az, hogy a csaló küld egy e-mailt a Facebook nevében, hogy kattints a linkre, jelentkezz be, mert ha ezt nem teszed meg, akkor 24 óra múlva megszüntetjük a Facebook-fiókodat. A link egy adathalász oldalra vezet amely első ránézésre a Facebook kezdőoldalára hasonlít. Itt pedig önkényesen adjuk meg az adatainkat, mellyel vissza fognak élni.

De mit csinálnak a Facebook fiókunkkal? Miért jó ez nekik?

– Mert belépve hozzáférhetnek a céges hirdetéseinkhez és a csaló elkezdheti hirdetni a kínai, orosz vállalkozását, melyet a mi bankkártyánkról fizet ki.

De nekem nincsen cégem!
– Akkor pedig elkezdhet az ismerőseidnek privát üzenetet küldözgetni a termékeiről. Beírhat csoportokba, közzétehet reklámot az üzenőfaladon.

 

“Kattints ide, erősítsd meg a fiókodat, különben töröljük” típusú e-maileket egyébként egyik fenti szolgáltató sem küld soha!

De, ha mégis bizonytalanok lennénk az e-mailt illetően, ellenőrizzük le.

Kattints ide: https://www.facebook.com/settings

Majd kattints a Biztonság és bejelentkezés menüre:

 

Görgess le a Speciális beállításokra majd keresd meg a A Facebooktól érkezett legutóbbi e-mailek megtekintése menüt.

Ha ez megvan, akkor kattints a További E-mailek részbe, fölül.

 

Itt napra és percre pontosan vissza tudod keresni azt, hogy valóban a Facebook küldte-e neked az e-mailt.

Ha itt nincsen benne, akkor nem!

Tagged