AdWords Cikkek

Hány forint van még az AdWords-fiókomban?

Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy a vállalkozó nem tudja eldönteni, hogy mennyi pénze van még az AdWords-fiókjában.

Először tisztáznunk kell a fizetési módokat. Két módon fizethetsz jelenleg:

a.) Hitelkártyával vagy bankkártyával

b.) Pénzátutalással

Fontos, hogy 2.000 Ft a minimális összeg, amit be lehet fizetni. Talán bankszámlára való utaláskor lehet alacsonyabb is.

 

Ha kézzel indítasz befizetést, akkor nem tudsz megkavarodni, ugyanis ha az egyenleged pl. 2.000 Ft, akkor még 2.000 Ft-ot költhetsz el.
Kézi befizetést indíthatsz hitel- vagy bankkártyáról is, a kártyád számának megadásával. Továbbá utalhatsz virtuális bankszámlaszámra is.
Kártyás fizetésnél azonnal megjelenik az AdWords-fiókodban az összeg, míg számlaszámra való utalás esetén 2-3 naptól akár 30 napig is eltarthat a jóváírás.

adwords egyenleg

Nyugodtan fizess bankkártyával, nem fog vele visszaélni senki sem. Ha mégis, akkor azt a bank rendszerint visszatéríti illetve az AdWords-nek van magyar telefonszáma is.

 

 

Most jön a csavar. Fizethetsz hitel- vagy bankkártyával automatikusan is. Ez azt jelenti, hogy ha a hirdetési napok száma eléri a hónap végét vagy eléri a fizetési küszöbértéket, akkor automatikusan megtörténik a terhelés.

Előfordul az, hogy a hirdetőnek kimerül a bankkártyája, így az AdWords nem tudja levonni a pénzt. A hirdető tesz egy kis pénzt a bankkártyájára, majd belép az AdWords-fiókjába fizetési szándékkal és csodák-csodájára ez fogadja:

 

(Egy pár napja még nem volt ilyen folyamatjelző ábra.)

 

Joggal gondolhatja a hirdető, hogy még 80 285,00 Ft van a fiókjában.

De, nem.
80 285,00 Ft tartozása van a Google felé!
80 285,00 Ft befizetése után az Egyenleg 0 Ft lesz.
100 000 Ft befizetése után pedig az egyenlege – 19 715 Ft lesz. A plusz és a mínusz fel van cserélve, így a valóságban + 19 715 Ft-tal lesz több az egyenlege.

 

Gyakorlati példa:
Nekem itt 28 374,00 Ft tartozásom volt.

 

 

Befizettem kereken 30.000 Ft-ot így az egyenlegem 1 626,00 Ft-tal lett pluszban.