AdWords Cikkek

Idén így fogod megduplázni a forgalmad az AdWords-szel

A sikeres AdWords kampány nem az AdWords-nél kezdődik, hanem a weboldalnál. A weboldalad kommunikációjánál, a marketing stratégiádnál, a pozicionálásnál, a weboldalad tartalmánál és nem utolsó sorban a weboldalad használhatóságánál. Csak ezután van értelme AdWords-öt indítani. Amíg az előbb említettek nem teljesülnek, addig csak kidobod a pénzed. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni. Azzal is nehéz megbarátkozni, hogy vállalkozóként nem vagy reklámszöveg-író, marketinges és programozó. Ezek mind külön szakmák. Tudom, hogy rengeteg időt töltesz el az AdWords felett és böngészed a beállításokat, nézegeted a kulcsszavakat, de nem nő a forgalmad. Talán még marketinges blogokat is olvasol és felteszel 1-1 kérdést, amire válaszol 56 ember, mind az 56 ember mást ír.

Ezzel csak az a baj, hogy a pénzed fogy, az adókat meg fizetni kell. A jó hír viszont az, hogy még időben vagy ahhoz, hogy felkészülj a szeptemberre! Mert ugye nem augusztusban kell szakembereket keresni, hanem már júniusban! Ha augusztusban kapsz a fejedhez, akkor már késő. Nincs idő tesztelni, adatokat gyűjteni.

Miután lement a szeptember és megvan a marketing stratégiád, akkor októberben el kell kezdeni készülni a novemberi Black Friday-ra! A Black Friday után pedig azonnal a karácsonyra!

Hogy miért?
Mert szeptemberben kitermelheted újra az ezévi forgalmad jelentős részét. A Black Friday napján az emberek meg vannak őrülve, nyitva van a pénztárcájuk. Szépen le lehet a piacot aratni. Karácsonykor pedig kötelező a költekezés. Itt el tudod venni az embereknek az éves spórolt pénzét.

Látod, hogy hogyan épülnek egymásra a dolgok?
Tessék egy új látásmód: Szeptemberben lesz rengeteg vásárlód. Black Friday alkalmával még több lesz, hisz sikerült csiszolni a stratégián. Jön a Karácsony! Lesz egy még jobb marketing stratégiád, hiszen Black Friday után ismét javítottál a rendszeren. És tudod, hogy még mi lesz meg? Sok elégedett vásárlód e-mail címe lesz meg, akiknek tudsz hírlevelet küldeni karácsony előtt, hogy vásároljon tőled.