Webáruház Marketing

Kell nekem is webáruházmarketing-stratégia?

Sem egy fizikai bolt, sem egy webáruház nem fog működni marketing stratégia nélkül.

Persze vannak kivételek, amikor a vállalkozó a szerencsének köszönhetően meg tud lovagolni egy hullámot. Ismerek olyat, aki ezen a hullámon van már 5 éve. Én látom, hogy nem igazán tudja, hogy mit csinál, a megérzéseire hagyatkozik. Mellette belekezdett más vállalkozásokba is, amiket sorra elbukott. Ha nem lett volna ekkora hatalmas szerencséje ezzel a hullámmal, akkor Ő soha nem lett volna sikeres vállalkozó.

 

Legyen szó bármilyen vállalkozásról, azt alaposan át kell gondolni, meg kell tervezni. A legapróbb részletek is számítanak, kezdve a névjegytől az 5 hetes marketing kampányig, de nem bezárólag.

 

Rengeteg vállalkozás megy csődbe Magyarországon, amelyeknek a döntő többsége elkerülhető lett volna. Akár úgy, hogy a vállalkozás megnyitása előtt a vállalkozó utánajár, hogy ténylegesen szüksége van-e az embereknek az ő szaktudására, webáruházára. Kell-e a piacra? Ennek egy marketing tanácsadó is utána tud járni. Mi egy ilyen szakvéleményért elkérünk 100.000-200.000 Ft és lehet, hogy azt mondjuk a vállalkozónak, hogy ne tegye bele a család utolsó 5.000.000 Ft-ját ebbe a vállalkozásba, mert el fogja bukni.

 

Nagyon sokszor tapasztaljuk azt is, hogy a vállalkozás jó és a piacnak is szüksége van rá, mégis sikertelenül működik a vállalkozás.

 

Hogy miért?
Mert nincs előre megírt forgatókönyv. Egy vállalkozónak az is a feladata, hogy felügyelje és egyengesse a vállalkozásának a marketing stratégiáját.

 

Egyre összetettebben kell gondolkodni, amikor online stratégiáról beszélünk. Az eszközök száma rengeteg, és folyamatosan bővülnek. Tapasztalataink szerint, legtöbbször az a probléma, hogy a vállalkozó már a legújabb trendekről vizionál (mint chat-bot), holott a marketing alapjaival sincs tisztában. Tehát először a marketing működését és összefüggéseit kellene megérteni, majd utána a legmodernebb eszközöket bevetni.

Webáruház esetén már nem feltétlenül a programozó viszi el a milliókat, hanem a marketing. Bár egy használható webáruház fejlesztési költsége még mindig 1.000.0000 Ft körül van. Bérelni is lehet havi 5-20.000 Ft-os áron, éppen ezért rengetegen nyitnak webáruházat. És itt jön a csavar. Ezen a ponton kell megérteni azt, hogy a vásárló úszik az ajánlatokban. A jó öreg: “Aki akarja, úgyis tőlünk veszi meg” és a “Jó bornak nem kell cégér” szemlélettel hihetetlen károkat okozunk a vállalkozásunknak. Már nem az van, mint a 90-években, hogy a vállalkozó volt a király, mert csak tőle lehetett beszerezni a portékát. Ma már a vásárló a király. Ha a vásárló jobb ajánlatot kap Ebay-en, Amazonon vagy konkurensedtől, akkor nem tőled fogja megvenni. És a következő elakadás pont az, hogy meg kell értened, hogy nem az ár az első, amivel versenyezned kell!

 

Innen lép be az egyedi marketing stratégia kidolgozása!

 

Ne feledd, a marketing mindig kell: ha jól megy a vállalkozásod, akkor azért, ha nem megy jól vagy még csak most tervezed a webshopod megnyitását, akkor pedig azért.

 

Bízd ránk az egyedi webáruházmarketing-stratégiád kidolgozását mindössze 650.000 Ft-ért.

 

Mit tartalmaz a csomag?

– 1×3 óra konzultáció (az első alkalommal)

– termék / szolgáltatás tesztelése, ha van rá mód

– kreatív ötletek átadása

– a vállalkozásod kommunikációs stratégiájának megtervezése

 

– 1×1 nap konzultáció (a második alkalommal)

 

 Amit az egy napos konzultáción a kezedbe adunk kinyomtatva:

– konkurenciaelemzés

– korábbi reklámjaid felülvizsgálata (pl.:  szórólap, rádióhirdetés)

– Analytics fiók elemzés

– AdWords fiók elemzés

– Facebook fiók elemzés

– SEO elemzés

– webáruház elemzés

– 1 db PR cikk (15 éves újságírói gyakorlattal rendelkező újságíró fogja elkészíteni)

 

Az egy napos prezentáláson lehetőséged van oktatásra is.

Kiválaszthatod, hogy mely témákról tartsunk előadást Neked ésvagy a Kollégáidnak.

 

Havonta csak 1 vállalkozást tudunk elvállalni!

Felkeltettük az érdeklődésedet? Vedd fel velünk a kapcsolatot:
https://www.dajka-gabor.hu/ofm/kapcsolat.php