Landing Oldal

Mi is az a landing oldal?

A landing oldal egy weboldal olyan oldala, ahol általában egy űrlap segítségével információt szeretnénk begyűjteni a látogatótól. Ez az az oldal, ahová a látogató érkezik, miután rákattintott egy bannerre, egy e-mailben található linkre, Facebookon megosztott ajánlóra, AdWords hirdetésre vagy bármi másra.

Előnyei:
– a látogató feliratkozhat a hírlevélre
– letölthet egy tanulmányt
– ajánlatot kérhet
– vásárolhat

Miután a megfelelő adatokkal kitöltötte az űrlapot, a látogató az adataival együtt (pl. az ajánlatkérés adataival) bekerül a cég adatbázisába, vagy egyszerűbb esetben kap róla a cég egy e-mailt.

Tehát a landing oldal legfontosabb célja egy bizonyos termék/szolgáltatás sikeres eladása. Ha ezen az oldalon nem megfelelő sales szöveg található, akkor sajnos a látogatók száma alacsony lesz, továbbá a vásárlás is elmarad.

A landing oldalnak nem csak vizuálisan kell tökéletesen kinéznie, hanem a kiváló szövegre is ügyelni kell. Ezért nem mindegy, hogy kire bízod ennek az oldalnak az összeállítását, hiszen a konverzió száma erősen összefügg az oldal kinézetével.

Itt a konverzió nem csak a látogatók számát jelenti, hanem azokat az érdeklődőket is, akik vásárolnak, ajánlatot kérnek, hírlevélre iratkoznak fel, telefonon kérnek információt, továbbá személyesen érdeklődnek az adott termék/szolgáltatás iránt.

Az interneten elérhetőek különböző landing oldal készítő programok, melyeket havi díjért cserében, Te magad is tudsz használni, így el tudod készíteni magadnak a landing oldalad.

https://instapage.com/
https://www.leadpages.net/
https://unbounce.com/

A híres WordPress tartalomkezelő programnak van landing oldal pluginje: https://hu.wordpress.org/plugins/landing-pages/ , de a Joomla is gondolt ilyesfajta felhasználási módra: https://extensions.joomla.org/category/marketing/landing-pages/ .